Material

Cevi so izdelane iz polietilena visoke gostote (PE-HD), ki ga odlikujejo zelo dobre mehanske in kemijske lastnosti, je okolju izredno prijazen material in je v sedanjem času nenehnega iskanja ekonomičnih in dolgotrajnih rešitev na področju zaščite kablov, praktično nenadomestljiv. 

Polietilenu so dodani UV stabilizatorji, ki omogočajo večjo odpornost proti vremenskim vplivom in upočasnjujejo staranje. 

Cevi so izdelane iz PE-HD surovine z naslednjimi karakteristikami: 

gostota > 0,947 g/cm3
indeks taline MFI 190/5 0,4 - 1,3 g/10 min
modul elastičnosti >=800 N/mm2Cevi, ki so navite v kolutih, imajo za doseganje večje fleksibilnosti notranjo steno cevi iz polietilena nizke gostote (PE-LD) z naslednjimi lastnostmi: 

gostota ~0,92 g/cm3
indeks taline MFI 190/5 0,25 - 0,9 g/10 min
modul elastičnosti >=200 N/mm2


STIGMAFLEX TK cevi iz PE-HD za zaščito telekomunikacijskih kablov

Cevi so izdelane v skladu s standardom STS-06/047 in izpolnjujejo zahteve veljavnih predpisov in standardov, ki so trenutno v veljavi na območju republike Slovenije, zadovoljujejo pa tudi zahteve za uporabo telekomunikacijske opreme in materialov v omrežju Telekoma Slovenije . 

Standardna barva za zunanjo profilirano steno cevi je črna. Zaradi novih tehničnih predpisov se za označevanje namembnosti cevi uporabljajo barvne označevalne črte, ki so na obodu cevi. Označevalne črte so izdelane po postopku koekstruzije, tako ostane označba trajna. 

Druge barve niso izključene iz proizvodnega programa in so odvisne od želje naročnika in količine.


STIGMAFLEX EL cevi iz PE-HD za zaščito elektroenergetskih kablov

Cevi so izdelane v skladu s standardom STS-06/048. Pri izdelavi cevi so upoštevani veljavni predpisi in standardi, ki so trenutno v veljavi na območju republike Slovenije kakor tudi certifikat Elektroinštituta "Milan Vidmar". 

Ravno tako za označevanje cevi za zaščito elektroenergetskih kablov uporabljamo barvne označevalne črte, ki so na obodu cevi. Označevalne črte so izdelane po postopku koekstruzije, tako ostane označba trajna. 

Druge barve niso izključene iz proizvodnega programa in so odvisne od želje naročnika in količine.


Cevi iz PE-HD za zaščito telekomunikacijskih in elektroenergetskih kablov.

Standardi:

- SIST EN 61386

Cevi za ulično kanalizacijo PVC UK

Več

Cevi za ulično kanalizacijo STIKAN

Več

Cevi za drenažo

Več

Cevi za kabelsko kanalizacijo Stigmaflex EL/TK

Več

Cevi za kabelsko kanalizacijo PVC EL/TK

Več

Cevi za zaščito optičnih in RTV vodnikov

Več
X

OBVESTILO!

Spoštovane stranke, cenjeni poslovni partnerji!

Obveščamo Vas, da je znamka Stigmaflex ponovno zaščitena pri Patentni pisarni.

To pomeni, da se lahko naziv Stigmaflex uporablja izključno samo za naše produkte. V kolikor bomo opazili, da se ime uporablja za cevi drugih proizvajalcev (s tem se je skozi leta storila ogromna škoda imenu – predvsem zaradi vprašljivosti kvalitete ponujenih cevi) bomo ponudnike o tem obvestili in vljudno prosili, naj prenehajo uporabljati ta naziv. V kolikor se naše prošnje ne bo upoštevalo, bomo primorani kršitelje pravno preganjati.

Hvala za zaupanje!

Lep pozdrav,

Stigma – cevni sistemi d.o.o.

Milan Gorenc, prokurist