Spajanje cevi

Cevi in razni spojni kosi se spajajo hitro in enostavno z vstavljanjem cevi v objemko spojnega kosa. Tehnologija spajanja omogoča minimalno porabo časa in vloženega truda ter zagotavlja, da spoji cevi in spojnih kosov ne dopuščajo vdorov peska in drugih delcev zemljine. V primeru, da je zahtevana nepropustnost za vodo, je potrebno v utor, med drugim in tretjim rebrom od konca cevi vstaviti gumeni tesnilni obroč. 

Pred spajanjem cevi in spojnih kosov morajo biti stične površine čiste in nepoškodovane. 

Če je zahtevana dolžina cevi krajša od standardne, cev ravno odrežemo (z nožem ali žago s finimi zobmi). Vtični konec se potisne v objemko do omejitve. V primeru, da se spoji izvajajo s tesnilnimi obroči, je potrebno tesnilo in objemko namazati z ustreznim sredstvom za zmanjševanje trenja (mastjo za gumena tesnila, silikonskim oljem, milnico), ki ne sme načenjati tesnila ali cevi. 

Zaradi spajanja s spojkami je zelo malo odpadkov cevi, saj so praktično vse dolžine uporabne. 


Cevi iz PE-HD za zaščito telekomunikacijskih in elektroenergetskih kablov.

Standardi:

- SIST EN 61386

Cevi za ulično kanalizacijo PVC UK

Več

Cevi za ulično kanalizacijo STIKAN

Več

Cevi za drenažo

Več

Cevi za kabelsko kanalizacijo Stigmaflex EL/TK

Več

Cevi za kabelsko kanalizacijo PVC EL/TK

Več

Cevi za zaščito optičnih in RTV vodnikov

Več
X

OBVESTILO!

Spoštovane stranke, cenjeni poslovni partnerji!

Obveščamo Vas, da je znamka Stigmaflex ponovno zaščitena pri Patentni pisarni.

To pomeni, da se lahko naziv Stigmaflex uporablja izključno samo za naše produkte. V kolikor bomo opazili, da se ime uporablja za cevi drugih proizvajalcev (s tem se je skozi leta storila ogromna škoda imenu – predvsem zaradi vprašljivosti kvalitete ponujenih cevi) bomo ponudnike o tem obvestili in vljudno prosili, naj prenehajo uporabljati ta naziv. V kolikor se naše prošnje ne bo upoštevalo, bomo primorani kršitelje pravno preganjati.

Hvala za zaupanje!

Lep pozdrav,

Stigma – cevni sistemi d.o.o.

Milan Gorenc, prokurist